Våra butiker

På Huseby har vi flera spännande butiker med ett sortiment som är unikt och speglar brukets historia. Husebyhonung från brukets egna kupor, böcker om brukets historia eller en Husebypelargon från trädgårdsmästarens odling är något av det du hittar här.

I Gamla Smedjan arbetade smeden med allt från maskiner till hästskor, nu ligger här receptionen och brukets herrgårdsbutik i det vackra gamla stenhuset. I butiken finns det ett urval av spännande produkter som speglar brukets historia och säsongens utställningar. I det lilla växthuset utanför hittar du historiska växter från park och trädgård.

Här kan ni köpa biljetter till visningar, konserter och andra aktuella evenemang.
Obs! Gamla Smedjan är kontantfri, det går bra att betala med kort.

Biskopshusets Keramik

”När tanken vill förmedla, ljuset får färga, händerna får forma, skapas det äkta, det unika.”
På andra våningen i Biskopshuset finns Husebys keramiker Ingrid Larsson som även är konstnär och målar tavlor på linneduk med linoljebaserad oljefärg Här har hon utställning och försäljning av både unik keramik och sina tavlor. En av hennes specialiteter är ”Husebytomten” som lär ha funnits på ”riktigt”.

Läs mer om Ingrids produkter här.

Kronobergslöjdarna i Grevebyggnaden

Kronobergsslöjdarna är en ideell förening som för närvarande har 29 medlemmar. Alla bor i Kronobergs län och visar här upp sina alster som även är till försäljning. De arbetar i alla möjliga material och värnar om hög kvalitet och hantverksmässighet. Det finns många specialiteter bland slöjdarna: träslöjd, tennslöjd, vävning, keramik, sömnad mm. Medlemmarna står själva i butiken och berättar gärna om hantverket.

Läs mer om Kronobergsslöjdarna här.

Smeden Linus Ljunggren

I Mekaniska verkstaden håller smeden Linus Ljunggren till. Han ägnar sig åt konstsmide och metallhantverk. Under sommaren är smedjan och butiken öppen under vissa perioder.

Läs mer om Linus, hans produkter och kontaktuppgifter här.