Vanliga frågor

Välkomna till Huseby Bruk. Här har vi samlat praktisk information inför ditt besök.
Huseby Bruk ligger längs med väg 23, ca 2 mil söder om Växjö. Vi hoppas att du får svar på dina frågor och om inte så är du alltid välkommen att ringa eller maila oss.

Får jag ta med hunden till Huseby?

Du får gärna ta med hunden in på området, så länge du har den kopplad och plockar upp efter den. Dock får du inte ta med hunden in på Slottet eller i restaurangen, men sommartid finns det en stor uteservering dit hundar är välkomna.

Tillgänglighet

Under högsäsong finns handikapparkering vid Brukshandeln. Kontakta informationen i Gamla Smedjan för vägbeskrivning. Handikapptoalett finns i Gamla Smedjan och i Elisabeths Trädgård Restaurang & Café. En del av husen är också anpassade för att rullstolar, rullatorer och barnvagnar ska kunna ta sig in men eftersom området är Kulturminnesmärkt är inte alla byggnader tillgängliga. På Slottet, Elmuseet, Sågmästarbostaden, Mekaniska verkstaden och Sågen kan vi av utrymningsskäl inte ta emot rullstolar, rullatorer eller barnvagnar.

Kontantfritt

Huseby Bruk är en kontantfri anläggning. Det går bra att betala med kort i områdets butiker, entré och restaurang.

Toaletter

När området är öppet finns toaletter i Gamla Smedjan, Järnbruket och i Elisabeths Trädgård Restaurang & Café. Under lågsäsong finns endast toalett i Gamla Smedjan under öppettiderna. Handikapptoalett finns i Gamla Smedjan och i Elisabeths Trädgård Restaurang & Café.

Egen fikakorg

Det finns bord utomhus på området och vid parkeringen där ni kan sitta med egen matsäck. Fråga i informationen.

Kontakt

Information och bokning: 0470-75 20 97 eller info@husebybruk.se
Elisabeths Trädgård Restaurang & Café: 0470-75 21 31 eller restaurangen@husebybruk.se