Husebysalongerna

Hela världen har en koppling till Huseby!

 

Är temat för Huseby Bruks nya konsert och föreläsningsserie Husebysalongerna. Under fyra augustikvällar bjuder vi in till klassiska salonger i vår vackra byggnad Hyvleriet. Vi bjuder på allt från konserter till lärorika historieaftnar. Hyvleriet ligger vackert beläget längst bort på bruket i närheten av Sågen och Snickerifabriken.

 

Pris 275 kr per person. 175 kr för barn upp till 16 år.
Biljetten gäller även för entrépriset under dagen.

Föreställningarna börjar kl. 18.00 i Hyvleriet. Alla platser är onumrerade.
I pausen kommer det finnas servering i Snickeriet.

 

 

 

 

 

 

3 augusti

Operasoaré

Först ut har vi en sprakande operakavalkad med de allra vackraste ariorna och de mest tilltalande operaensemblerna.

Vad är kopplingen? Jo, en av våra mest friade operasångerskor Christina Nilsson är uppvuxen på Snugge som är en gård som tillhörde Huseby och därför har operan en stark koppling till Huseby.

Köp biljetter här.

 

 

 

 

 

 

10 augusti

Christopher Dominique

En konsert om småländsk folkmusik med pianisten Christopher Dominique. Här har han samlat musik från Småland från 1700-talet varvat med nutida musik och sin egen släkthistoria från trakten Eksjö, Huseby och Växjö.

Köp biljetter här.

 

 

 

 

 

 

 

 

16 augusti

Historieafton med Olle Larsson & Håkan Nordmark

Varmt välkomna till en sprakande, lustfull och spännande föreläsningssalong med historikerna Olle Larsson och Håkan Nordmark. Olle och Håkan kommer på sitt inbjudande lustfyllda sätt göra diverse kopplingar från omvärlden till Huseby.

Köp biljetter här.

 

 

 

 

 

 

 

23 augusti

Karolina Bengtsson & Musica Vitae

Smålandsfödda och uppväxt runt Huseby, sopranen Karolina Bengtsson etablerar sig nu i den internationella operavärlden tillsammans med Musica Vitae vid en scensommarkonsert på Huseby Salongerna, då de tillsammans tecknar en samling porträtt av några av operalitteraturens fascinerande kvinnor.

Köp biljetter här.