HusebyMusiken

En musikalisk sommarbukett

4 – 8 augusti 2018

Huseby fylls med musik och konst i skön förening när internationella stjärnor gästar Masugnen i augusti. Ljuvlig barock, Jazz på svenska, det folkligt klassiska i kombination med George Stephens brev och franska chansons ryms i Husebys festivalvecka, där alla sinnen får sin njutning!

Lördag 4 augusti

Ruby Hughes, Mime Yamahiro och Brinkmann, Jonas Nordberg

Kärleken, den ljuva och bitterljuva, möter vi i berättelserna om välkända kvinnoöden som Dido, Desdemona och Anne Boleyn, tolkade av kvinnliga tonsättare från barocken.

Måndag 6 augusti

Friiskvartetten, Stina Ekblad

Köpet av Huseby – och det utlovade äktenskapet mellan Joseph och Anna – skildras i brevväxlingen mellan Gunnar Olof Hyltén Cavallius och George Stephens.

Tisdag 7 augusti

Musica Vitae, Jan Lundgren Trio

Jazz av bästa märke blir det när Jan Lundgren Trio möter Musica Vitaes stråkar. Programmet bjuder på musik av legendaren Jan Johansson, parade med kompositioner av Jan Lundgren.

Onsdag 8 augusti

Mathieu Pirro

”Under lång tid ville jag vara Jacques Brel…”, skriver pianisten, sångförfattaren och estradören Mathieu Pirro själv på sin hemsida. En afton i sällskap med en sann expert på fransk chanson.

Hjärtligt välkomna till detta samarrangemang mellan Musik i Syd och Huseby. Alla föreställningar börjar kl. 18:oo och pågår i ca 1,5 tim. Alla platser är onumrerade. Slottsparken är öppen för konsertbesökare från 16.00, då även mat och dryck serveras på Huseby Café i Mejeriet.

Beställ dina biljetter här:

http://www.biljettkiosken.se/husebymusiken