Husebyjul

Jul på Huseby Bruk 2 mil söder om Växjö är i dag Nordens största julmässa med över 30 000 besökare. Cirka 170 utställare ställer ut över hela bruket. Här hittar du landets bästa hantverkare och småskaliga mattillverkare. Känn dofterna av ene, levande ljus och god mat.

 I skymningen tänder vi marschaller

Hela bruket är smyckat med tusentals smålampor och 500 marschaller för stämningens skull.

Julbockar, ljus och tomtar

Handtillverkade julbockar, halmarbeten, handstöpta ljus, eneslöjd som doftar och tomtar i alla former.

Matbodar

Landets största ansamling av gårdsföretag låter det vattnas i munnen. Ladda för julbordet med bland annat brännvinsost, knäcke, gammaldags rökt storkyckling, lingonbröd, korvar, marsipan, vilt, heminlagd sill, struts och en flaska av slottets egen glögg.

Guldsmeder och korgmakare

Njut av all den kreativitet och kunskap som finns samlad här under julmässan. Smide, keramik, korgmakeri, ljusstöpare, hemvävda dukar, glaskonst, karvsnitt och svep, träslöjd i alla tekniker, allt finns.

Historiens personer på Slottet

Välkommen på guidningar på Huseby herrgård under julmässan. Då kan vi erbjuda traditionella slottsvisningar. På vandringen genom Slottet berättar guiden om Husebys historia och familjen Stephens tid som ägare till Huseby.

naturum är öppet under hela julmässan

I vår pysselverkstad på naturum dukar vi fram pysselmaterial från naturen blandat med vackra papper, band, glitter, ull och mycket annat. Sen är det bara fantasin som sätter gränser. Gå på skattjakt och lista ut var djuren hittar mat på vintern. Lyssna på årets utställning med naturljud och avsluta med en lugn stund med skogens ljud i vårt upplevelserum.

Entré: 90 kr. Barn under 12 år gratis.
Parkering gratis.
Läs mer om Julmässan 

Bokningar för bussar och grupper på tel. 0490 – 824 28,
fax. 0490 – 354 46 eller e-post: info@klarkullen.se