Husebyjul – inställt

Smålandsjul på Huseby genomförs inte i år – nu satsar vi på 2021

Tillsammans och i stor enighet har arrangören för Smålandsjul på Huseby, Klarkullen Event AB, och Huseby Bruk AB beslutat att inte genomföra årets julmässa, av hänsyn till den osäkerhet och oro som råder omkring risk för smittspridning.

Smålandsjul på Huseby är Nordens största julmässa och lockar 40 000 besökare. Trots att mässan hålls på ett stort område, i 14 olika lokaler och att miljön erbjuder generösa möjligheter till social distansering har arrangörerna valt att avvakta under detta år.

Beslutet har föregåtts av gemensamma och noggranna överväganden.

– Vi avvaktar i år, inte minst av hänsyn till den oro som många upplever, och utgår istället ifrån att situationen är normal igen i november 2021. Redan nu börjar vi arbetet med att engagera utställare och projektera för nästa år som ska bli en alldeles särdeles påkostad och extra fin mässa, säger Per Johansson, arrangör på Klarkullen Event AB.

– Vi tycker naturligtvis att det är tråkigt att inte kunna genomföra den 29:e julmässan på Huseby, men omständigheterna i år gör att vi anser att det är det klokaste beslutet, säger Sofie Magnusson VD Huseby Bruk AB.

– Vi kommer att ha jularrangemang på Huseby i år också, men då i mindre omfattning och anpassat till rådande förutsättningar. Efterhand kommer nyheter och information om 2021 års julmässa att släppas. Klart är att mässan 2021 kommer att hållas perioden 13-21 november, i nio dagar med samma öppettider som tidigare.

Per Johansson, Klarkullen Event AB
Sofie Magnusson, Huseby Bruk AB