Huseby promenadteater ger Professorns Dilemma

Huseby promenadteater ger er Professorns Dilemma, en mäktig intrigfylld enaktare med lättare inslag av folklore och en stor dos humor med glimten i ögat. Kom ut och lär känna och förstå bakgrunden till hur det kom sig att det blev som det blev på Huseby i denna sprakande härliga musikaliska fnissfest. Året är 1867 (ungefär, reds anm) och vi får träffa de färgstarka karaktärer som haft inverkan på Husebys historia. Missa inte att besöka restaurangen, öppet kl. 11-17. Mycket nöje!

Biljetter och mer information finns här.

Rollista:
George Stephens – Björn Elmgren
Gunnar-Olof Hylten Cavallius – Anders Aldgård
Ingeborg Stephens – Sofie Lindberg
Anna Hylten Cavallius – Sara Wåhlin
Joseph Stephens – Mats Ericson
Fröken Wettrell – Edith Aldgård
Erik – Erik Aldgård
Fingal Von Sydow – Anders Aldgård
Elisabeth Kreuger – Sara Wåhlin

medverkar gör även Christina Nilsson och vätten Aldrignåntinggjort

 

Björn Elmgren
Entertainer och krönikör. Utbildad vid musikhögskolan i Malmö. Medverkat i ett antal opera och teaterföreställningar runt omkring i Sverige. Bland andra Spanska Flugan på Gunnebo Slott samt Smålandsoperans uppsättning av Don Pasquale. Krönikör i Smålandsposten. Under många år tillhörde Björn den fasta ”Bubblarpanelen” I Sveriges Radio P4 Kronoberg. Björn är även Lektor i musik med inriktning drama vid Linneuniversitetet.

 

Anders Aldgård

Skådespelare och regissör, som genom åren haft glädjen att få göra otaliga uppsättningar med de flesta av landets ledande artister. I höst regisserar han Nöjesteatern i Malmös stora jubiléumsuppsättning ”Glada Änkan”, vilken blir hans sjätte produktion tillsammans med Jan Malmsjö. Han jobbade på SVT i många år bl a med Eurovision Song Contest, han har gett svensk röst åt fågeln Zazu i Disneys ”Lejonkungen”, fått Guldmasken för Bästa föreställning och Bästa regi samt i Oslo Komiprisen för Norges bästa föreställning.

Sommarteater ligger honom varmt om hjärtat – han har regisserat på Fredriksdalsteatern, Kronborgs slott, Pildammsteatern, Gunnebo Slottsteater och Smålandsoperan. Annars är väl hans småländska merit att under många år i sin ungdom varit hopp-i-land-Kalle på ångaren Thor!

 

Sara Wåhlin

Sara Wåhlin arbetar sedan många år tillbaka på S:t Sigfrids folkhögskola som musikinjeledare och undervisar i Rytmik, Drama, Scenisk beredskap och Vokalgrupp/ Kör. Hon är även frilansande sångerska och är verksam i duon Röster i Rörelse samt Vokalgruppen RSF i Stockholm.  Sjunger det mesta och har gjort allt från Operaroller till Storandsjazz.  Har också spelat huvudrollen i ” Lita på mamma” på Växjö teater, medverkat i barnteateruppsättningar och musiklaler samt skrivit egna barnföreställningar som turnerat med länsmusiken. Jobbar även som gästlärare på Musikhögskolan i Malmö, Linnéuniversitetet och Oskarshamns folkhögskola.

Sofie Lindberg

Den tvåfaldigt Guldmaskenbelönade skådespelerskan och sångerskan Sofie Lindberg har under många år haft hela Sverige som sitt arbetsfält – Oscarsteatern, Lorensbergsteatern, Malmö Stadsteater, Fredriksdalsteatern och Riksteatern, ja, listan kan göras lång. Eliza i ”My Fair Lady” mot Jan Malmsjös Higgins blev hennes stora genombrott och sedan har det rullat på med musikal, komedi, fars, operett men även opera och familjeteater.  Hennes rollgalleri spänner från Pippi Långstrump och Klas Klättermus till Ulla i ”The Producers” och 127-åriga Farmor i ”Familjen Addams”, och i höst spelar hon den komiska rollen Njegus i den klassiska operetten ”Glada Änkan” på Nöjesteatern i Malmö.

Hon är sommarboende vid Helgasjön utanför Växjö, så Promenadteater på Huseby Bruk passar utmärkt som sommarjobb.  Och trots att hon blev mördad i Wallander-filmen ”Bröderna” står hon framför er på Huseby som om inget hade hänt…

 

Mats Ericsson

Mats Ericson från Lammhult har medverkat i ett flertal revyer i länet och även i några av Linnéa teaterns uppsättningar. Sång och musik är ett stort intresse som bland annat utövas i det egna bandet ”The Mats”. När Mats inte befinner sig på scenen eller med ett dragspel på magen så säljer han Transportbilar på Småländska Bil i Växjö!

 

 

 

 

Erik Aldgård
Erik går gymnasial utbildning på Latinskolan i Malmö med inriktning musik och gitarr. Men han har också lite teatererfarenhet – som sexåring debuterade han i familjemus-i-kalen ”Klas Klättermus” på Slagthuset i Malmö.  Han spelade musen Bertil, hade bara en replik men den gav applåd varje föreställning!

I Promenadteatern på Huseby Bruk sköter han en del av det tekniska, men hinner också ta fram sin gitarr och ackompanjera ett märkligt fruntimmer…

 

 

 

 

Edith Aldgård

Edith har hunnit med mycket i sitt arton-åriga liv. Debuterade som sex-åring på Nöjesteatern i Malmö, där hon senare spelade Lovisa i långköraren ”The Sound of Music” tillsammans med Elisa Lindström och ”Annie” med bl a Thomas Järvheden och Nanne Grönvall, en föreställning som också spelades på Lorensbergsteatern i Göteborg. Hon har varit med i MalmöOperans barnkör och där medverkat bl a i Nyårskonserten och operan ”Figaros Bröllop”. Till hösten går hon sista ring på gymnasieutbildning med sånginriktning och hinner dessutom medverka som Grisette i Nöjesteaterns färgsprakande uppsättning av ”Glada Änkan”.