Sagofotografering

8-9 juni

FULLBOKAD

Välkommen till en tvådagars workshop för dig som vill lära dig ta magiskt vackra sagobilder. Genom att lära dig planera, hitta rätt omgivningar och ljus samt samarbeta med modeller kommer du att kunna skapa vackra foton direkt i kameran. Vi tar dem sedan även steget längre med efterbehandling i datorn som ger den där extra sagolika känslan.

Första dagen fotograferar vi vid de vackra omgivningarna runt Huseby Bruk och använder modeller samt rekvisita för att skapa förtrollande foton. Andra dagen redigerar vi bilderna i Lightroom Classic CC och Photoshop CC. Plats dag 2 är på Studieförbundet Vuxenskolan, Centralgatan 3, Alvesta.

Till andra dagen tar du med dig egen dator med Lightroom Classic CC och Photoshop CC. Har du äldre versioner av programmen saknas vissa av de justeringsmöjligheter som Maria använder sig av och visar. OBS! Om du laddar hem Lightroom från Creative Cloud – se till att det är Lightroom Classic CC du väljer, och inte den som heter bara Lightroom CC.

Förkunskaper: Grundläggande hantering av din digitala systemkamera och att behärskar fotografera med manuella inställningar. Det är en fördel om du deltagit i Marias grundkurs ”Lär dig fota bra bilder” eller har motsvarande kunskaper.

Dag 1, lördagen 8 juni 2019 kl 15.30-ca 22.00.
Vi samlas vid Mekaniska verkstaden, Huseby Bruk kl 15.30. Vi inleder med fika och tar paus för kvällsmat i restaurangen.
Genomgång:
– Planering av sagofotografering.
– Motljusfoto i solljus – så funkar det.
– Kort skärpedjup – hitta skärpan.
– Inramning, bak- samt förgrund.
– Fota på barnens nivå.
– Praktisk övning: Fotografering inom- och utomhus med modeller i olika miljöer och ljusförhållanden.

Vi avslutar med foto i gyllene timmen.

Dag 2, söndagen 9 juni 2019 kl 09.00-17.00.
Vi samlas på Studieförbundet Vuxenskolan, Centralgatan 3 i Alvesta kl 09.00.
– Importering, bildurval samt redigering i Lightroom.
– Lägga till det lilla extra med overlays och effekter i Photoshop.
Maria delar med sig av sina specialinställningar.

Vi tar paus för fm-fika, lunch samt em-fika.

Fika och kvällsmat dag 1 och fika, lunch och fika dag 2 ingår i deltagaravgiften. Meddela ev. matallergier i samband med anmälan.

Deltagaravgift: 3 500 kr/deltagare. När du gjort intresseanmälan via vår webb får du Marias villkor för deltagande samt en faktura på anmälningsavgiften 800 kr (återbetalas endast vid återbud med anledning av sjukdom, kopia på sjukintyg skickas in). När avgiften är registrerad hos oss reserveras din plats i workshopen. Resterande deltagaravgift faktureras cirka 14 dagar före workshopen och ska vara betald före workshopen.

Presentation av kursledaren
Maria Lindberg är fotograf med en känsla för det sagolika. I sina bilder vill hon plocka fram det trolska och magiska. Marias bildstil inspireras av bland annat John Bauers konst och med kameran i hand blir hon en sagoberättare och konstnär.
Maria gör familjefotograferingar, barnfotograferingar, nyföddfotograferingar, gravidfotograferingar, bröllopsfotograferingar och såklart sagofotograferingar. Lärande ligger henne varmt om hjärtat och därför håller hon även utbildningar i fotografering.
Se Marias bilder på www.fotografmarialindberg.se

Anmäl dig här.