Öppet Slott under julmässan

11 -19 november

Mitt bland julmässans alla utställare och de glittrande granarna ligger Huseby Slott. Härinne har tiden stått still sedan slutet av 1800-talet och rummen minns ännu sin sista ägare Fröken Florence Stephens som bodde här ända till 1979.

Har du läst romanen –Florence Stephens förlorade värld?

Huseby bruks blomstrande uppgång med kungabesök på 1800-talet och skandalomsusade fall på 1950-talet görs levande i den faktabaserade sannsagan. I boken, skriven av advokatparet Ebervall/Samuelsson kan vi följa hennes liv och den gamla damen får äntligen upprättelse.

I slottets salonger gestaltas i år scener från boken, möt Prins Carl, Kung Oskar II och andra personer från boken. Fröken Florence levde ogift på Huseby hela sitt långa liv, hon blev 97 år, och testamenterade egendomen till staten 1979

Under årets julmässa 11 – 19 november har vi dagligen Öppet Slott då ni på egen hand kan vandra runt i salongerna och njuta av Frökens hem och de spännande historierna.
För information om tider kontakta info@husebybruk.se
Observera! Torsdag den 16 november visas endast första våningen i Slottet på grund av bokat arrangemang på övervåningen. Entrén till Slottet är då 30 kr/person.

Entré till Slottet är 50 kr/vuxen och fritt för barn under 16 år i vuxens sällskap. Biljetter säljs både i Gamla Smedjan och på Slottet. (Observera att entré till julmässan tillkommer)