Husebymusiken - Stina Ekblad och Friiskvartetten

8 augusti

Stina Ekblad och Friiskvartetten gör ett kärt återbesök på Huseby. Förra året skildrades det utlovade äktenskapet mellan Joseph och Anna, i år tar berättelsen vid där den slutade och fortsätter med Fröken Florence Stephens liv och drömmar under hennes nästan 100 år på Huseby.

Stina Ekblad är sedan 1987 verksam som skådespelare i den fasta ensemblen på Dramaten. 2018 blev hon utsedd till Hedersdoktor av Stockholms Universitet. Stina har på ett unikt sätt arbetat med språklig gestaltning såväl i den klassiska dramatiken som med samtida texter. Detta kommer väl till del när hon kommer tillbaka till Huseby Bruk.

Friiskvartetten bildades 2015 då de fyra medlemmar studerade vid Musikhögskolan i Malmö. Grunden vilar på den klassiska repertoaren, men kvartetten sträcker sig gärna över genregränser och har spelat på allt från technofestivaler till tågstationer. De senaste åren har nordisk folkmusik i nya arrangemang varit huvudfokus för kvartetten. Clara Bjerhag – violin, Lovisa Kowalczyk – violin, Allan Jonasson – viola, Johanna Hydén Lander – cello