Djuren på Huseby

Nere i köksträdgården hittar man Familjen Stephens hundhus, här sprang det tidigare runt mopsar och andra små lurviga hundar av olika slag. Numera är det påfåglarna och hönsen som håller hov i det fina lilla gula åttkantiga huset. Gänget som numera bor i hundhuset är:

Albin

Dramaqueen och hypokondriker till påfågelhane. Är lite låghalt efter en skada som han ådrog sig i ungdomen, frågar du honom själv så uppstod skadan när han försökte rädda en vacker mö från att svimma. För det mesta spankulerar han runt på stadiga ben men när han inte får som han vill haltar han mer än vanligt.

Husebyhönsen

Tillsammans med Albin bor ett gäng Husebyhöns (även kända som Torparhöns), en ras som låg fröken Florence varmt om hjärtat och som tidigare har funnits på bruket. Nu är de tillbaka igen i två flockar ledda av tupparna Karl och Greger. Hönorna värper små fina ägg och ibland ruvar de fram riktigt söta små kycklingar.

Husebyhundarna

På Huseby arbetar även ett gäng hundar, ledda av Tutti. Hon må vara minst, men hon styr de andra med fast och bestämd tass. Hundarna hjälper sina kollegor med lite av varje runt om på bruket. Ibland är de på slottet, i trädgården eller på kontoret i Gamla Smedjan och styr upp saker och ting. Har du tur så får du träffa någon av dem när du besöker Huseby. Följ Tutti och hennes medhjälpare på instagramkontot ”Husebyhunden”.

Våra fyrbenta vänner

På Huseby sker även en hel del hästarrangemang under säsongen. Det klipps gräs med hjälp av riktiga hästkrafter nere i köksträdgården och en del av grässlåttern görs med häst. I vårt fina stall flyttar det ofta in stiliga hästar av olika slag, bland annat har Ardennerklubben hingstvisningar och fölmönstringar.