Djuren på Huseby

Nere i köksträdgården hittar man Familjen Stephens hundhus, här sprang det tidigare runt mopsar och andra små lurviga hundar av olika slag. Numera är det påfåglarna som håller hov i det fina lilla gula åttkantiga huset. Gänget som numera bor i hundhuset heter:

Farbror Blå

 Tror själv att han är den stiligaste killen på jorden, han är fullkomligt övertygad om att alla damer med eller utan vingar älskar honom. Men under den uppblåsta fasaden gömmer sig en snäll liten farbror med ett stort blått hjärta.

Pärlan

En riktig diva som vet vad hon vill, hon styr och ställer med alla som kommer henne nära. Hon är en väldigt duktig mamma som med sträng och fast vinge uppfostrar även de värsta ligisterna, en riktig liten påfågelpärla är hon.

Albin

Gängets dramaqueen och hypokondriker. Är lite låghalt efter en skada som han ådrog sig i ungdomen, frågar du honom själv så uppstod skadan när han försökte rädda en vacker mö från att svimma. För det mesta spankulerar han runt på stadiga ben men när han inte får som han vill haltar han mer än vanligt.

Flingan

En blyg liten snövit viol som älskar godis. Är lite avvaktande för det mesta men vankas det godis så lägger hon huvudet på sned och blinkar med sina vackra ögon. Hon är en riktigt rar liten sötnos som man bara måste tycka om.

Givande samarbete

Under sommaren flyttar det in en brokig skara med höns i det nybyggda hönshuset nere vid växthuset. Hönsen lånas av Fjäderfäföreningen. Ett samarbete som vi är väldigt glada för, fjäderfäföreningen anordnar två mycket populär utställningar på Huseby.

Våra fyrbenta vänner

Vi har även en hel del hästarrangemang under säsongen. Det klipps gräs med hjälp av riktiga hästkrafter nere i köksträdgården och en del av grässlåttern görs med häst. I vårt fina stall flyttar det ofta in stiliga hästar av olika slag, bland annat har Ardennerklubben hingstvisningar och fölpremieringar

Ann-Charlotte Hermansson

Trädgårdsmästare och hönsmamma på Huseby Bruk