Barnens Huseby

Förr sprang barnen längs bruksgatan och hoppades att Patron skulle ta en promenad, för om de hälsade riktigt fint på honom kunde det hända att de fick en slant som de kunde köpa karameller för i Brukshandeln.

Som på farmors tid

Brukshandeln säljer fortfarande karameller om ni är sugna och barn är fortfarande mycket välkomna på Bruket, även om Patron inte syns varje dag. Att springa runt på de smala gångarna i parken, hälsa på Påfåglarna och hönsen och som barnen förr i tiden prova att rida käpphäst i trädgården eller gå på styltor är något av det som våra yngre besökare gärna gör.

Det är också spännande att besöka Slottet och Statarmuseet för att se hur barn och vuxna bodde förr i tiden, i rika familjer och i fattiga.

Närmare naturen med naturum

Naturum Kronoberg har spännande djur och naturutställningar med upplevelserum och pysselrum som passar hela familjen. Känn hur tung en varg är, kryp upp i örnens bo och kolla vems bajset är. Här finns småkrypssafaris, vandringar, experiment och upptäcktsguidningar under sommartid.  Naturum ordnar även naturskola och olika visningar för grupper

KulTur – en rolig app

Har du möjlighet att ladda hem appar kan du  ladda hem KulTur – ett historiskt spel med filmer och quizar från olika Kulturarvsplatser i Sverige.

Barnkalas

Förbokas Tid: 2,5 timmar

Önskar du ett spännande barnkalas utöver det vanliga? Då är du välkommen att boka det genom oss. På naturum ordnar vi barnkalas som blir en oförglömlig upplevelse. Kalaset pågår i 2,5 timmar och då hinner vi med att utföra uppdragsvandringen och äta.

Pris: 120kr/barn. Det finns möjlighet att grilla utanför naturum. Korv med bröd, saft och tårta tillkommer med 50 kr/barn.

Välj mellan två olika teman:

Hitta frökens borttappade juveler

Barnen får karta, roliga uppdrag och kluriga gåtor att lösa tillsammans med lekledaren. Fröken tappade bort sina juveler under en kvällsvandring, nu får barnen hjälpa till att leta efter dem runt hela Huseby bruk.

Bland älvor och troll

Trollet har stulit älvans guld! För att få tillbaka guldet måste barnen byta in flera naturföremål som vi hittar längs vägen till trollnästet.