Antikrunda från Huseby Bruk

Vilken succé när Antikrundan besökte Masugnen på Huseby Bruk!

Huseby bruk i Alvesta var en av de sex platser som fick besök av Anne Lundberg och 20 av Sveriges främsta antikexperter under Antikrundans turné. Det var första gången som programmet spelas in i Alvesta Kommun.

”Huseby är en fantastisk plats som vi länge haft i tankarna och det blev en lika fantastisk inspelning eftersom det kom så mycket folk till denna happening. Dessutom hade publiken med sig väldigt fina föremål”, berättar Pernilla Månsson Colt producent för programmet i Smålandsposten

Nu får vi se programmen som spelades in här. Den 11 januari kl. 20.00 sänds den första delen och den 1 mars samma tid sänds program 2 från Huseby.
Även i det sista programmet av Antikrundan för den här säsongen återkommer Huseby!

Det första programmet av svenska Antikrundan spelades in 1989 i Malmö och Helsingör och var ett samarbete med BBC. Experterna kom både från England och Sverige och värdena i programmet angavs i både svenska kronor, danska kronor och i engelska pund. Förvirrat och charmigt. Redan året därpå var det enbart svenska experter som kunde värdera föremålen i svenska kronor. Sedan dess har programmet spelats in och sänts varje år.

Programmet har haft två programledare, Jesper Aspegren och Anne Lundberg. Inget annat faktaprogram i svensk television har så höga siffror som Antikrundan med sina 1,8 miljoner tittare i genomsnitt.