Tack för besöket

Vilken succé. Publikrekord när Antikrundan kom på besök!

Huseby bruk i Alvesta blir en av de sex platser som får besök av Anne Lundberg och 20 av Sveriges främsta antikexperter under Antikrundans turné. Det är första gången som programmet spelas in i Alvesta.
– Vi ser verkligen fram emot att spela in Antikrundan på Huseby bruk, säger Pernilla Månsson Colt, producent för programmet sedan 2008. Den historiska miljön är väldigt vacker och vi hoppas att det kommer besökare från hela Småland!

Inspelningen blir lördagen den 26 augusti  mellan 12:00-18:00.
Har du stora tunga eller otympliga föremål, tag en bild på dem och mejla dem till oss före den 30/7. VI väljer ut ett antal föremål som vi fraktar till inspelningen. Läs mer på svt.se/antikrundan.

Det första programmet av svenska Antikrundan spelades in 1989 i Malmö och Helsingör och var ett samarbete med BBC. Experterna kom både från England och Sverige och värdena i programmet angavs i både svenska kronor, danska kronor och i engelska pund. Förvirrat och charmigt. Redan året därpå var det enbart svenska experter som kunde värdera föremålen i svenska kronor. Sedan dess har programmet spelats in och sänts varje år.

Programmet har haft två programledare, Jesper Aspegren och Anne Lundberg. Inget annat faktaprogram i svensk television har så höga siffror som Antikrundan med sina 1,8 miljoner tittare i genomsnitt.

Programmet börjar sändas i januari 2018 klockan 20:00 i SVT1. Det blir två heltimmesprogram från varje ort.